Aktiviteter

Langrennsløyper

Les mer om langrenns-løypene på www.skisporet.no.

Langrenn

Løypenettet rundt hyttefeltet er tilknyttet Eventyrløypa, med preparerte langrennsspor som strekker seg milevis innover i den vakre fjellheimen – om du vil kan du gå helt til Hemsedal. Terrenget i Turufjell er perfekt for langrenn. I hytteområdet er det småkuperte rundløyper i alle kategorier i le for vær og vind. Det er også kort vei til høyfjellet hvor det er etablert langrennsløyper rundt og over Veslefjell, og videre mot Sørbøfjell.

Alpint

Det er allerede bygget et flott skianlegg med to heiser og 7 nedfarter. Her finner du alt fra bratte heng til slake og snille bakker. Her kan du suse nedover nypreparerte bakker, øve inn ny triks eller lete etter nye urørte linjer utenfor bakkene.
Vi er også i gang med planlegging av snøkanoner og utvidelse av anlegget med stolheis og bakker i lia opp mot Kristnatten (1076 moh). I nærområdet finner du flere topper opp mot 1100 moh som er perfekte for randonee og frikjøring. På andre siden av Skarsdalen finner du Sørbølfjell (1284 moh) med fantastiske høyfjellsplatåer og spektakulære nedkjøringer.
Det er også mulighet for en rekke toppturer i området: Kristnatten, Skarsvarden, Sørbølnatten, Veslefjell, Blåfjell, Flentpiken, Tollevsrudfjellet, Gråfjell og Hestgjuvnatten.

Se større alpinkart

Sykling

Slåttemyrrunden er etablert og allerede godt brukt som en flerbrukssti på Turufjell. Vi utvikler tilbudet kontinuerlig og har sammen med Stiteknikk i Hallingdal laget de første stiene spesielt tilpasset for syklister. Dette området ligger i forbindelse med Slåttemyrrunden. Her har det kommet en ferdighetspark med tre forskjellige løyper. I tillegg er det to hopplinjer der både nybegynnere og erfarne får noe å bryne seg på. Hele parken er utformet slik at den kan brukes av alle, uansett alder og nivå og har en total lengde på litt over en kilometer.
Sommeren 2022 åpnet vi en av landets største pumptracker som er plassert mellom kaffen og skiheien. Dette er steg to av sykkelsatingen vår. Med vaskestasjon, sykkelstativer, sitteplasser og flere ulike linjer med totalt 300 meter linjer er dette et nytt og flott tilskudd til aktivitetstilbudet på Turufjell.

Parken

Besøk Bjørneparkens nettsider her.

Bjørneparken

I parken treffer du ikke bare bjørner men også mange andre spennende dyr som gaupe, amurleopard, rev, elg, rådyr, hjort, krokodiller og ulv. I tillegg kan du se en rekke andre norske husdyr som geiter, hest, gris, høner og ikke minst pinnsvin. Flere av dyrene kan du også være med å stelle og kose med. I tillegg finner du Norges største krokodilleutstilling i Bjørneparken!
Du kan delta på dyrepasserskole, være med inn i bjørnehiet, mate elgen med gulrøtter og bli med inn til revene. I tillegg kan du være med rundt i parken og følge foringsprogrammet som tar deg med rundt til de ulike dyrene.
I Bjørneparken trives både dyr og mennesker. Det er store naturlige innhegninger og tilrettelagte fôringsarenaer med fôring hver time i åpningstiden. Her kommer du tett på dyrene, og lærer mer fra engasjerte dyrepassere.

Fiskekort & Info

Kjøp fiskekort her.

Fiske

Turufjell har fantastiske naturområder med muligheter for friluftsliv og fiske. Det vil bli tilrettelagt for fiske ved hytteområdene, og det det finnes allerede godt med fiskeplasser i området. I elva som renner gjennom Flå sentrum går både gjedde og ørret.
I fjellområdet Flå Østre, i Brøskapstjern, Hangstjern og Kvitjern. fisker du ørret, sik og abbor. I Krøderfjorden finner du gjedde og abbor, og med litt flaks kan du få den sjeldne dypvannsrøya. På Turufjell er det mange fjellvann med mulighet for ørret og ved Gaptjern kan du fiske ørret, gjedde og abbor. Kombinert med flott natur er det med andre ord et hav av mulighet for fiske-entusiaster.

Bjørneparken kjøpesenter

Les mer om butikker og åpningstider her.

Butikker & restauranter

Bjørneparken kjøpesenter ligger i sentrum av Flå, bare 10 km fra Turufjell. Senteret har åpent 7 dager i uka. Her finner du et spennende utvalg butikker inkludert apotek, flere matbutikker og vinmonopol.

I tilknytning til kjøpesenteret ligger også Thon Hotel Bjørneparken med 56 lyse og moderne rom. Hurtigladere for elbil er selvfølgelig på plass.