turufjell-eiendom

Turufjell kafé - møteplassen på fjellet

Mange av oss drømmer om å forlate den hektiske hverdagen i byen for å finne roen og stillheten i fjellet. For Kristin ble denne drømmen virkelighet da hun bestemte seg for å ta over driften av Turufjell kafé. Vi fikk gleden av å sette oss ned med Kristin for å høre mer om hennes tanker om fremtiden på fjellet og hva vi kan forvente fra den nyrenoverte kafeen.

Duften av nybakte boller møter oss i det vi trer inn i den koselig rødmalte kaféen i sentrum av Turufjell, og setter oss ned med utsikten mot fjellene ut vinduet. Kristin forteller om sitt første møte med Turufjell:  "Første gangen vi kom kjørende opp lia fra Flå og så utover Turufjell forelsket vi oss i stedet." 

Denne forelskelsen førte til at Kristin og hennes kjæreste bestemte seg for å gjøre Turufjell til sitt andre hjem. Livet på fjellet har gitt Kristin mange nye perspektiver og en følelse av frihet som hun ikke fant i hektiske byer, verken i utlandet eller i Norge. "Luften, lukten, naturen, følelsen av frihet og ikke minst stillheten," beskriver hun som balsam for sjelen. Men hva er det som får en person med så mye erfaring i å starte og drive serveringssteder til å ta over en kafé i fjellene? Det viser seg at det var en idé fra en kreativ og sosial venninne i Flå som satte Kristin på tanken om å drive kafé i Turufjell. 

"Det var en enkel beslutning da dette var så forenelig med hvordan jeg ønsker å leve fremover," forklarer hun.

Kristin får nå jobbe med det hun er mest glad i - å skape gode gjesteopplevelser og bærekraftige arbeidsplasser på et sted hun synes er helt nydelig. Turufjell kafé er en varm og inn-bydende møteplass for både hyttefolk og fastboende. Uansett om du vil ha en enkel kopp kaffe eller en deilig middag, ønsker Kristin at du skal kunne føle deg som hjemme på kaféen

Med et varmt smil om munnen forteller Kristin; "Vi har alle type gjester, barnefamilier, godt voksne, unge, enslige og vi setter pris på dem alle sammen. Og Turufjell er jo fremdeles et ganske nytt sted, så de fleste som kommer innom er Turufjell-venner og gode naboer som har hytte her. Men vi merker at flere og flere leier ut, så det dukker stadig opp nye ansikter. Det er også veldig hyggelig når de lokale og hytteeiere fra andre områder tar turen innom."

Selv har ikke kaféen en enkelt signaturrett, men hvis Kristin måtte velge én rett, ville det være den nydelige gulasj-suppen. Den mettende, smaksrike bollen med gulasj har fått høye lovord fra lokale og har til og med fått godkjennelse fra Gulasj-kongen i Flå. Utover det har pizzaen og sommersalaten fått en lojal følgerskare. Menyen i seg selv er en herlig miks, med alt fra bakverk til kjøttkaker med potetmos.


"Vi forsøker å endre menyen i forhold til sesong og har også introdusert dagens rett slik at vi kan være litt kreative, samtidig som vi beholder de tidløse favorittene som kanelboller, pizza og salat på menyen», forteller Kristin. Hvis vi spør Kristin hva som betyr mest for teamet på Turufjell kafé er svaret enkelt – å skape minneverdige opplevelser for gjestene. Det ultimate målet er at når gjestene forlater stedet, gleder de seg allerede til neste besøk. Turufjell kafé er mer enn bare et sted å spise; det er et hjem borte fra hjemmet, en varm omfavnelse midt i den vakre naturen på Turufjell. Det er et sted hvor folk samles for fellesskap, moro, ukompliserte men smakfulle måltider og forfriskende drikkevarer.

"Vi ønsker å være det naturlige samlingsstedet i Hallingdal, og hos oss er alle velkomne", avslutter Kristin før hun skynder seg tilbake for å servere en rykende kopp kaffe og deilige nystekte vafler til neste gjest i kaféen.


Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate