turufjell-eiendom

Under to timer fra Oslo fant de hyttedrømmen

De trodde det var mange år til hyttedrømmen skulle gå i oppfyllelse, men for familien fra Kolbotn ble det hyttevirkelighet med litt egeninnsats, på Turufjell.

Turufjell ligger i Flå kommune, først i Hallingdal og er en flott fjelldestinasjon for aktive familier. På få år har det blitt en liten og koselig fjellandsby med flust av aktiviteter hele året.

- Vi hadde snakket om hvor deilig det ville være å ha en egen hytte, men det var egentlig bare en drøm. Så ble vi en dag tipset om tomter et annet sted av venner, og da ble frøet sådd. Vi kunne jo ikke kjøpe uten å ha sjekket litt rundt, og i søket etter tomt fant vi Turufjell. Det så veldig spennende ut, så vi tok turen opp. Med nærheten til Oslo og den flotte naturen var vi solgt, og dro faktisk ikke flere steder, smiler hytteeier Therese Ekstrøm. 

Hun og mannen Martin planla opprinnelig å sjekke flere steder, men Turufjell var midt i blinken for familien på fire og det gikk ikke lang tid før de hadde kjøpt seg tomt. Med to døtre på henholdsvis 10 og 12 synes de det er utrolig deilig at kjøreturen er så kort at de enkelt kan komme seg hit i helgene, og at til og med dagsturer er innen rekkevidde. Turufjell skilte seg også ut med god verdi for pengene og ikke minst at de synes det er utrolig spennende å få være med på reisen til en helt ny destinasjon fra start. 

- Turufjell har jo alt, sier Therese. Nærhet til langrennsløyper og alpinanlegg på vinteren, og flotte turmuligheter på sommeren. Etter at vi kjøpte oss hytte har langrenn virkelig vokst på meg,  og vi er bortskjemt med perfekte trikkeskinner rett utenfor døra. Det å kunne gå ut av døra, spenne på seg skiene og skli rett ut i løypene har gjort at det blir mange skiturer på fjellet. 

En av favoritturene er skituren til Veslefjell, hvor familien er spesielt glad i den flotte utsikten man får fra toppen. Ikke minst setter de pris på alle gapahukene underveis hvor man kan ta seg en liten pause med kakao og kvikk-lunsj. 

Men hvordan var det egentlig med valg av tomt og hytte? Var det mange valg å ta? 

Therese forteller at de raskt fant en tomt med beliggenhet som passet for dem, og da Tim viste dem rundt i de ulike visningshyttene på Turufjell tok det ikke lang tid før de landet på en Polarhytte fra Nordlys. En hytte med plass til hele storfamilien, god bodplass, og muligheter til å gjøre mye selv var noen viktige kriterier for familien Ekstrøm. Å kunne ha med foreldre og søsken med barn var viktig for dem. 

Finn din drømmetomt

- Vi elsker helgene på hytta med storfamilien. Da får vi ekstra god tid sammen med korte eller lange turer, kos ved bålpanna og sene middager som vi lager sammen. 

Interiøret i hytta har de holdt nordisk og lett. Det å kunne sette sitt eget preg på hytta var viktig for dem. Martin er selv elektriker, og de valgt en elektroklar hytte hvor de har satt opp alt det innvendige på egenhånd. Inspirert av hytter ved sjøen har de valgt en litt lysere palett enn mange andre velger seg på fjellet, for det var jo egentlig sjøhytte Therese ønsket seg. - Jeg har virkelig undervurdert hvor fint fjellet er hele året, også utenom vinteren, sier hun.  Man finner en helt egen ro på fjellet, bærplukking,  fargene som spraker om høsten og selv sommeren med den friske luften og utsikten utover fjelltoppene er noe helt eget. 

Det var jo med litt spenning at de tok valget om å kjøpe tomt og bygge hytte på et relativt ukjent sted, men det har de ikke angret en dag på. - Det har skjedd så mye siden første gangen vi var her og det er utrolig gøy å være med på utviklingen. Det er utrolig behagelig med moderne infrastruktur, sentrum med butikker kort vei unna, og ikke minst alle de hyggelige hyttenaboene rett i nærheten. Det føles trygt og godt med vårt lille nabolag på fjellet, hvor alle passer på og hjelper hverandre, om det er at man har glemt melk eller trenger noen til å se etter hytta i dårlig vær.En annen som også falt for Turufjell, er Kristin, som driver Turufjell kafé. Så godt likte hun faktisk denne nye destinasjonen at hun tok med seg kjæresten og flyttet hit. Livet på fjellet har gitt Kristin mange nye perspektiver og en følelse av frihet som hun ikke fant i hektiske byer, hverken i utlandet eller i Norge. 

- Vi ender ofte opp på kaféen etter en tur i fjellet, forteller Therese. Det er alltid like hyggelig å bli møtt av Kristins varme smil og duften av nybakte boller, og høre summingen av liv fra bordene rundt.

Foruten varme, nybakte boller byr Kristin og Turufjell kafé også på hjemmelagde lunsjretter, middag og noe godt i glasset. Og titt og ofte er det også arrangementer, som familiequiz, intimkonserter, ansiktsmaling, påske- og juleverksted og annet som passer både store og små i familien. 

Les mer om Kristin og kaféen her.

Hvordan ser den perfekte helgen ut på hytta? Med et drømmende uttrykk ser Therese for seg når hun tidlig om morgenen sitter med en rykende fersk kopp kaffe i hånden, og nyter soloppgangen som treffer fjellene på motsatt side av dalen. Før resten av familien har stått opp finner hun den egne roen som hun får her på hytta. Fjellene bader i rosa før solen sakte stiger opp bak Kristnatten og det er klart for en ny dag med spennende aktiviteter og livet på fjellet. 

Eiendom til salgs på Turufjell

Aktiviteter på Turufjell

Meld interesse

  • turufjell
  • hytte
  • drøm
Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate