turufjell-eiendom

Realiser hyttedrømmen på Turufjell

Under to timer fra Oslo ligger Turufjell og frister med flotte hyttetomter, ferdige hytter og leilighetsprosjekter. Med på kjøpet får du et barnevennlig område med turstier, langrennsløyper, alpinanlegg, sykkelpark og store fremtidsplaner.

Hytteområdet Turufjell ligger mellom 650 - 1000 meter over havet på solsiden av Flå kommune først i Hallingdal. Dette er en av Norges nyeste fjelldestinasjoner, noe som betyr mange muligheter for deg som er på hyttejakt. I fremtidsplanene ligger det både flere nedfarter i alpinanlegget, nye langrennsløyper og sykkelstier.

– Vi valgte å kjøpe tomt og bygge hytte her på Turufjell ganske enkelt fordi vi ønsket kort vei til hytta. Vi tok en passer og satte den på kartet, og Flå var innenfor avstanden vi hadde satt, forteller hytteeier Stig Eilert Paulsen.

Han og kona Elisabeth satte seg i bilen og undersøkte de ulike aktuelle områdene. Turufjell gikk av med seieren på grunn av beliggenhet, men skilte seg også ut i positiv forstand på pris, skiløyper, infrastruktur, avstand til naboer og planene som forelå.

Fint område og trygg investering

Familien Tronrud Wold ble også solgt da de tok turen til Turufjell. I forkant hadde de sett reklame for hyttefeltet og fått det anbefalt. Begge ble overbevist om at de ville trives her med de tre barna sine da de så hvor fint området var.

– Vi fikk oversikt over planene og skjønte at de ansvarlige var seriøse og ville gjennomføre ting på en skikkelig måte. Det ga oss trygghet til å kjøpe tomt tidlig i prosessen selv om det egentlig var vanskelig å vite hvordan det ville bli, sier Helene Tronrud Wold.

Paret valgte en ferdighytte etter å ha sett på visningshytter på Hellerudsletta. I oktober 2020 sto den nøkkelklar.

– Vi er så fornøyde med hytta - og bruker den masse i helgene året rundt. Det er gode muligheter for turer og aktiviteter, og det tar oss bare to timer å kjøre fra Oslo, sier Vegard Wold.

Godt miljø for voksne og barn

Miljøet er også noe både Stig Eilert Paulsen og paret Tronrud Wold trekker frem som positivt. Det blir noe helt eget når du er med på å forme et nytt hytteområde, og alle blir kjent med hverandre noenlunde samtidig.

– Det gjør det lett å komme i kontakt med folk. Det er naturlig at man kommer inn på en kopp kaffe, sier Helene.

– Vi har en Facebook-gruppe hvor man er aktive og behjelpelige om det skulle være noe, sier Vegard.

– Vi opplever at det er mange andre hytteeiere som også har barn. Andre er besteforeldre med barnebarn som kommer på besøk. Turufjell er helt perfekt for barnefamilier, følger Helene opp.

Henriette (5) aker og leker på lekeapparater, som er plassert rundt forbi. Andrine (12), som er Vegards datter, tar skiheisen og står i bakken alene.

– Ungene koser seg med lek og ski, og vi voksne tar oss en tur i løypa ved anledning, sier Vegard.


Meld interesse her

Mye for pengene

Eiendomsansvarlig Tim Midtskau Rønning i Turufjell tenker at folk får mye for pengene på Turufjell. Det er både mulighet for å kjøpe tomt og bygge selv, eller å velge et prosjekt fra en hytteleverandør. I tillegg bygges det nøkkelferdige hytter, og flere leilighetsprosjekter er på trappene.

– For folk i Østlandsområdet vil en så kort reisevei til hytta bety mye. De kan dra tidlig på fredag, ha hjemmekontor på hytta med utmerket nettilgang og spise en tidlig middag mens andre fortsatt sitter i kø. Om de ønsker kan de dra hjem mandagsmorgen og rekke jobb, sier han.

Rønning påpeker også at området er under utvikling, og at de så langt har fulgt planene og gleder seg til å se videre vekst.

– Vi har et stort utvalg av langrennsløyper rundt hyttefeltet. Mange av løypene er gruslagte turstier i sommerhalvåret, og flere kan brukes som sykkelstier. Vi har også en egen sykkelpark og en av landets største pumptracker. Turufjell er et område for helårsbruk, og vi ønsker å tilpasse oss og utvikle området etter folks bruk og behov, sier han.

Større alpinanlegg på gang

– Turufjell har i dag to skiheiser og syv nedfarter i tillegg til lekne muligheter for frikjøring. Det neste som står på planen er utvidelse av alpinanlegget. Vi er i gang med planlegging av snøkanoner og prosjektering av anlegget med stolheis og bakker i lia opp mot Kristnatten (1076 moh). Vi gleder oss til å kunne tilby et enda bedre alpintilbud, sier Rønning.

Han forteller at man mellom skibakker og sykkelstier finner Turufjell Kafé – et koselig serveringssted midt i hjertet av Turufjell. Her kan du for eksempel ta deg en rast om du vil prøve deg på de fantastiske turløypene til Kristnatten eller Vassfaret.

– For mange fungerer dette som en utvidet stue hvor man kan treffe naboer, spise god mat og slappe av mellom aktivitetene hele året, forteller Rønning.

Aktivitetstilbudet er også bra. Med jevne mellomrom arrangeres for eksempel høstmarked, utendørskino, fredagspizza, minikonserter og quizkvelder.

– I feriene har vi egne aktivitetsprogram med tilbud til alle aldre – teknikkurs i langrenn, instruksjon i sykkelparken, alpinkurs for de minste, barnedisco og mye mer, sier han.

Utvikling av baseområdet

Turufjell har inngått avtale med Reiulf Ramstad Arkitekter om utvikling av første trinn av en ny fjellandsby. Dette blir et stort løft med videreutvikling av servicetilbud, servering og aktiviteter.

Målet gjennom det planlagte prosjektet er å gi hytteeierne, innbyggerne i Flå, dagsturister og ferieturister et styrket forhold til stedet.

Et godt samarbeid

Hytteeier Stig har allerede engasjert seg og er formann i Turufjell Vel. Tanken er at man i fellesskap skaper det miljøet man ønsker.

– Så langt har jeg bare gode erfaringer med Turufjell. De holder ord, og det oppleves som et godt samarbeid, sier han.

Stig er fornøyd med området slik det er i dag, men gleder seg veldig til hvordan det blir om noen år når alt er ferdig utbygget.

– Vår hytte sto klar i desember 2020, og vi hadde et eventyr av en snørik vinter. Med barn og barnebarn på besøk har vi allerede hatt mye glede av hytta, og angrer ikke et sekund på at vi solgte boligen i Frankrike. Vi hadde egentlig tenkt å tilbringe alderdommen der etter hvert, men det er jo her i Norge vi har familien og vennene våre. Nå kan vi nyte tiden sammen med dem på hytta – etter mindre enn to timer i bil, sier han.   

Meld interesse her

Fakta om Turufjell:

Turufjell ligger vestvendt på solsiden i Flå, under to timers kjøretur fra Oslo.

Hytteområdene på Turufjell ligger fra 650 til 1000 meter over havet med vidstrakt utsikt mot sydvest. Terrenget er naturlig terrassert slik at alle tomter får utsikt og godt med sol. Områder over 1000 meter forblir urørte.

I dag er det et alpinanlegg med syv nedfarter og to skiheiser på Turufjell. Det planlegges også for snøkanoner og videre utvikling av alpinanlegget med stolheis. 

I tilknytning til skisenteret finner du Turufjell Kafe. Det koselige og livlige samlingsstedet serverer alt fra varm kakao og nystekte vafler, til ulike varmretter og salater. 

I Flå finner du også Bjørneparken, populært blant små og store, samt Bjørneparken Kjøpesenter som er åpent syv dager i uken. 

Norges nyeste helårsdestinasjon byr også på fantastiske turmuligheter for både store og små, samt sykkelpark pumptrack og flytstier. 

Vil du sikre deg en bit av Turufjell? Under ser du ledige tomter og prosjekter.

Sprenåsen: Ligger skjermet med strålende utsikt og kort vei til langrennsløypene. Litt unna baseområdet på Turufjell, med koselige tjern, akebakke og lekeplass i umiddelbar nærhet – og selvsagt Turufjells fantastiske natur overalt rundt deg.  Ledige tomter kan du se her!

Sprenåsgrenda: Innflytningsklare hytter til salgs – til fastpris! Klare for overtagelse i påsken 2023. Sprenåsgrenda ligger solvendt og lett tilgjengelig på Turufjell. Her omringes du av barnevennlige ski- og turløyper, lekeplasser, akebakker og sykkelsti. Ledige hytter kan du se her!

Slåtta Øst: Nytt tomtefelt midt i smørøyet. Her finner du tomter fra kun kr 799.000,- like ved alpinbakkene og med langrennsløyper rett utenfor døra . Gangavstand til lekeplasser, servering, sykkelpark, pumptrack og skøytebane. Ledige tomter kan du se her!

Meld interesse her

  • turufjell
  • eiendom
  • hyttedrøm